Kläder och makeup för framgång

Att jobba hemifrån har länge varit drömmen för många och under det senaste året har den här jobbformen eskalerat enormt mycket på grund av pandemin. Många älskar det, andra inte. Men oavsett vilket läger du tillhör så finns det tips och trix för att få jobbdagarna hemifrån att kännas härliga, inspirerande och motiverande.

Piffa till dig även för hemmajobbet

Att ha sin arbetsplats hemma vid matbordet, i vardagsrummet eller vardagsrummet kan vara väldigt avkopplande trots att du är mitt uppe i jobbet. Problemet är att det finns en överhängande risk att den avkopplade känslan tar över för mycket efter en tid, och självdisciplinen blir lidande när hemmet lockar med allt från mat och tv till böcker och kanske en trädgård. Märker du att de här sakerna lockar för mycket är det hög tid att ta kontroll över situationen och komma på rätt köl igen.

Ett sätt är att varje morgon göra dig i ordning som om du skulle till kontoret – ta på dig snygga och bekväma kläder, sminka dig med produkter från exempelvis Max Factor så att du känner dig fräsch och fin. Ta även gärna en promenad som om du var på väg till kontoret, vilket du ju på sätt och vis är. När du kommer tillbaka är du på jobbet och det är dags att sätta igång med jobbdagen. Skaffa rutiner precis som på din ordinarie arbetsplats och ordna om möjligt ett litet kontor som bara är ditt. De här olika sätten hjälper dig att få tillbaka självdisciplinen och att hålla dig till de rutiner du sätter upp för dig själv.

Identifiera dina fällor

Beroende på var du bor någonstans finns olika former av lockelser. Om du bor på landsbygden har du kanske härliga promenadstråk med skog eller sjöar omkring dig, eller en trädgård att njuta av. Bor du i stan finns affärer, caféer och parker som kan locka dig från hemmajobbet. Du vet själv bäst vad som är just dina fällor; vad som ofta är det som får dig att pausa jobbet och göra något annat. Ta dig tid att identifiera de här fällorna och hur du kan göra för att inte falla i dem. Lyckas du med det här kan hemmajobbet fortsätta vara en källa till glädje och produktivitet samtidigt som det ofta kan ta udden av den värsta jobbstressen.