Så vågar du flytta från storstan till landet

Drömmer du om att bo på landet? Steget från storstan till landet kan kännas mycket långt, men det är många som tagit det och de flesta är mycket nöjda med beslutet.

Storstad versus landet

Om du kommer från landet behöver skillnaden inte vara så stor. Steget att flytta till en storstad är ganska enkelt. Så många har redan gjort det. Folk på landet har också ofta något kvar i byn när de flyttar: familj, vänner, släkt eller en sommarstuga. Du lämnar inte helt, utan kan alltid komma tillbaka. För folk som bor i stan är det inte alltid lika lätt. Du bor i ett område där du känner folk, men om några av dina vänner flyttar så kan det kännas som om hela området har förändrats. Om du flyttar, vad kommer du då komma tillbaka till?

Hur vill du egentligen leva ditt liv?

Det bästa sättet att våga ta steg är att du frågar dig hur du egentligen vill leva ditt liv. På riktigt. Låt inte rädslor hålla fast dig. Vill du ha ett stort hus, mer lugn och ro, kunna jobba hemifrån och ha plats för 50 gäster när du bjuder in på fest? Tittar du alltid på snygga lantliga hem, läser ”Gods och Gårdar” och drömmer om att ha en bostad med snickarglädje nära en sjö? Våga ta steget. När din familj och dina vänner ser lite oroliga ut så är det för att de känner att deras liv förändras. Men ni fortsätter att ha kontakt. Ditt hus tio mil bort på landet kan rentav bli en skön retreat för dem, ett ställe där de vill köpa sommarstuga.