Välj en tobaksfri livsstil

Idag finns inga ursäkter till varför du ska använda tobak i vardagen. Istället finns mängder av alternativ som både är bättre för dig och din omgivning. Här nedan ges flera alternativ du kan använda dig av om du vill påbörja ett liv utan tobak.

Fast i nikotinberoende men vill slippa tobak? Gör så här

Att vara fast i ett nikotinberoende är på många sätt svårt då det är näst intill omöjligt att bli av med beroendet när man väl har fått det. Men det går att sluta med tobak och undvika dess skadliga påverkan på hälsan. Ett alternativ till cigaretter är en så kallad vape. Till exempel kan du köpa Vont vape som har många olika smaker. Vont vape har något för alla. Att använda en vape kan vara ett bra alternativ för den som försöker sluta röka då de innehåller nikotin samtidigt som de kan rökas, vilket rökare uppskattar.

För dig som snusar vanligt snus finns numera ett så kallat vitt snus. Det innehåller inte tobak (förutom nikotinet) och kan därför vara ett lite mildare och sundare alternativ till att snusa vanligt. Dock ska du komma ihåg att nikotin kommer från tobak och i vissa fall innehåller tobaksfria produkter mer nikotin än vanliga tobaksprodukter. Nikotin i sig är starkt beroendeframkallande och det finns en hel del som pekar på att nikotin inte heller är ofarligt varken på kort eller lång sikt. Det är viktigt att hantera alla nikotinprodukter med respekt och inte försöka lura på ungdomar den typen av produkter.