Tjäna extra pengar

Många kan säkert känna igen sig i att ibland behöver man lite extra pengar. Dessa extra pengar kan användas för att dryga ut en annars tight kassa eller för att spara undan till något annat. Vilken anledning du än har för att vilja tjäna lite extra pengar så finns det flera olika sätt för dig att göra det på och i det här inlägget har vi samlat några tips.

Sälj smycken

Om du äger smycken av silver, guld eller av ädelstenar kan du tjäna en slant på att sälja dem. Om du till exempel har guldsmycken du inte använder kan du sälja guld till ett företag som köper upp ditt guld och ger dig en slant för det.

Sälj kläder

Förutom att du kan sälja dina gamla smycken du inte använder kan du även sälja dina kläder. Eftersom det har blivit vanligare med att handla kläder second hand så är det en bra tid för dig att gå igenom din garderob och sälja dina kläder. Du kan använda dig av dina sociala medier för att sälja dina kläder eller så kan du lägga upp dina kläder på någon av de olika köp- och säljsidorna som finns. När du ska sätta pris på saker du säljer begagnat ska du utgå från plaggets skick. Om du säljer ett oanvänt plagg från ett dyrare märke kan du ta några hundralappar mindre än inköpspriset. Men om du ska sälja en använd tröja kan du prova sälja den för 10 % av inköpspriset. Till exempel för 20 kronor om du köpte tröjan för 200 kronor. Du kan prova att lägga på mer och sänka allt eftersom ifall plagget inte blir sålt.

Sälj inredning

Du kan också välja att sälja inredning och möbler du inte längre har någon glädje av. Precis som med kläder ska du tänka på att det ska vara helt och rent. För att sälja inredning kan du använda dig av olika köp- och säljsidor.

Panta burkar

Ett annat sätt att tjäna in en liten peng är genom att panta burkar och flaskor. Du kan panta den pant du har hemma eller fråga dina bekanta om du kan få ta deras pant. Men du kan även ge dig ut i naturen och göra miljön en tjänst genom att plocka upp den pant som folk har skräpat ner naturen med.