Så startar du din egen YouTube-kanal

Det blir allt vanligare med att starta och att ha en egen YouTube-kanal där man delar med sig av sitt liv eller någon kunskap. Precis som med bloggar så kan en YouTube-kanal användas på samma sätt, den enda skillnaden som finns är att istället för att skriva inläggen så skapar man videoinlägg.

Men hur ska man egentligen gå tillväga och vad bör man tänka på när man startar en egen kanal på YouTube?

Det första man bör tänka på när man ska starta en YouTube-kanal är vad man vill förmedla genom sin kanal. Många väljer att endast dela med sig av sin vardag genom sin kanal och andra vill dela med sig av kunskaper.

När detta är bestämt kan man sätta igång med att planera sina olika videoinlägg och även se över vad man vill använda sig av för att spela in dessa inlägg. Många brukar börja med att använda sig av sin smartphone till en början, då detta är mycket billigare. När man sedan kommit igång och fått en del följare kan man gå över till en kamera. Sedan behöver man också se över vad man vill använda sig av för att redigera sina inlägg. Det finns många olika program och appar att använda sig av för videoredigering. När man är färdig med dessa punkter kan man sedan registrera sig på Youtube för att sätta igång med det roliga!

Belysning

För att skapa videoinlägg med bra kvalitet är det viktigt att ha bra belysning under inspelningarna. Bra belysning kan låta och kännas som något väldigt komplicerat men det är det inte idag. Med hjälp av en selfie lampa kan man få all belysning man behöver för att spela in inlägg med bra kvalitet.

Det finns många olika selfielampor på marknaden att välja mellan och det gäller att välja den som passar de behov man har mest. Vissa av dem kan man enkelt sätta fast på mobilen och andra kommer på stativ med en ställning att fästa mobil eller kamera på.

En selfielampa går oftast även att justera för att få varmt eller kallt ljus och de är även dimbara, vilket bidrar till att man enkelt kan justera ljusstyrkan.

Selfielampor är ett väldigt bra alternativ då man slipper köpa in flera olika lampor och kan använda sig av en enda lampa. Dessutom är selfielampor väldigt smidiga och enkla att vika ihop och ta med sig när man ska iväg. Och en till fördel med dessa lampor är att de oftast kommer med ett justerbart stativ!