Så gick jag från soffan till att cykla Vätternrundan

Om jag har kunnat gå från soffälskare till träningsfreak, eller i alla fall fixat Vätternrundan, så kan du det också. Här är min resa.

Från soffan…

Jag har alltid gillat att sitta i soffan – se på tv eller kolla Netflix på surfplattan. Det gör jag nu också. Men jag var nästan beroende av underhållning och det märktes de få gånger som jag vågade väga mig. Hemska upplevelser. Till slut bestämde jag mig för att jag vill komma i form. En kompis hade fixat Vätternrundan och anmälde mig året därpå. Min 35-årspresent, tack så mycket. Insåg snabbt att min femton år gamla cykel inte var det bästa redskapet, så jag gick till en cykelaffär och fick hjälp att köpa en riktigt bra cykel.

…i mål

Jag tror inte att jag skulle ha börjat träna utan min kompis som i början tvingade ut mig varje helg. Men efter ett tag blev det roligt. Jag började cykla till jobbet, till kören och till kompisarna. Halvåret innan loppet tränade jag målmedvetet tre gånger i veckan. Jag gick också på gym för att stärka benmusklerna och skydda mina knän. När det var dags för loppet kände jag mig någorlunda förberedd. Känslan av att ta sig i mål efter 31,5 mils cykling var fantastisk!