Kom igång: Träna hemma

Behöver du träna, men har inte nog med tid att gå till gymmet? Eller kostar gymkortet för mycket? Vissa av oss föredrar också att träna på egen hand. Här kommer tipsen på hur du kommer igång att träna hemma.

Ha ett mål

Det är alltid lättare att verkligen genomföra ett projekt om du har ett tydligt mål. Att ”börja träna”, ”komma i form” eller ”gå ner i vikt” är önskningar, men inga konkreta mål. Besluta dig istället för att du ska börja träna för att du ska springa Göteborgsvarvet nästa år (och anmäl dig, såklart!); att du ska gå ner från 102 kilo till 65 kilo genom att gå ner 4 kilo i månaden. Nu måste du besluta dig för hur du tar dig dit på bästa sätt.

Hemmagym, promenader och löpturer

Det är klokt att faktiskt ha en crosstrainer, löpband eller en motionscykel i hemmet. Vi har långa kalla vintrar. Köp också ett par bra skor att promenera eller jogga i. Om du gillar gymnastik och dans kan du hitta dans- och gymnastikpass på Youtube att träna till. Besluta dig för att träna tre-fem gånger i veckan och skriv in det i din kalender. Försök att träna/promenera tillsammans med en vän en gång i veckan, så håller du lättare motivationen uppe.