Header

Glöm inte följa mig på snapchat om ni inte redan gör det: milinase!

Vilken låt lyssnar du alltid på när du är arg?
Jag har flera, det beror lite på varför jag är arg, men Eminem - So much better brukar vara en av låtarna!

Beroende av:
Telefonen, sociala medier, kaffe, choklad, min familj, kläder, bland annat.

Vad tror folk om dig?
Det vet jag inte. Men jag tror att folk ofta kan få en uppfattning av att jag är dryg, but I'm not. Jag har bara svårt för att slappna av och vara mig själv med nya människor och i nya miljöer och är därför lite tillbakadragen.

Vad får du oftast komplimanger för?
Antingen är det mina läppar eller min klädstil!

Brukar du skratta för dig själv?
Haha ja.. Jag kan börja tänka på något kul sådär från ingenstans. Lite jobbigt när man sitter på bussen och kommer på sig själv sitta och flina helt för sig själv.

Vad står det i ditt senaste inkomna SMS?
"Ok" ....

Hur svarar du i mobilen?
"Hallå", det är bara min mamma och pappa som ringer mig för resten vet att jag inte svarar haha..

Vem ringde dig senast?
Mamma eller pappa, som sagt bara dom som ringer till mig..

Är du blyg?
Både ja och nej. Egentligen inte. Men eftersom jag har social fobi och tycker det är jobbigt med nya människor samt grupper så är jag inte den som tar för mig. Så ja, jag är väl lite blyg, med folk jag inte känner och i grupper!

Har du stor släkt?
Well, yes. Det skulle jag nog påstå att jag har! Min mamma har 7 syskon och min pappa har 4 syskon, så ja.. 

Vad borde du göra?
Städa mitt rum. Gick upp för att städa, men istället gör jag det här..

Vad gällande ditt utseende är du mest och minst nöjd över?
Mest nöjd över är nog mina läppar och min booty och minst nöjd över är brösten!

Har du lätt för att bli kär?
Nej. Jag har väldigt svårt för att bli kär. Intresserad kan jag bli väldigt lätt, men inte kär. To be honest så tror jag inte ens att jag varit kär.

Dumpat någon/blivit dumpad?
Ja, nej.

Har du några tatueringar/piercingar?
Jag har en tatuering och 4 piercingar!

Vem vet mest om dig?
Det är antingen min mamma eller Nicky.

Har du varit i slagsmål?
Nej, men jag var inte jättesnäll när jag var liten alltså.. Drog tjejerna i håret om dom inte lyssnade på mig, slog en stor dank kula i huvudet på en tjej när hon tvingade min bästis att äta myror (hon fick skylla sig själv tho), smällde till en kille som retade mig och i högstadiet gav jag en kille en örfil så hela klassen vände sig om och jag sjönk ner i stolen för det värsta jag visste var att få blickar och uppmärksamhet men han satt och psykade mig på en bildlektion så jag gjorde det utan att ens tänka på det. Men jag har aldrig slagits med någon.

Vem kysste du senast?
Hemligt.

Vad för musik lyssnar du på?
Det är väldigt blandat. Från 2pac till Håkan Hellström typ haha.. Men för det mesta är det rap/hiphop och house.

Vilken låt lyssnade du på senast?

Likes

Comments

Ett måste, enligt mig, såhär till våren är ett par nya vita sneakers. Jag trodde jag skulle få inviga mina nya Air force snart, men no. Då började det ju såklart snöa! Men hoppas på att vårvädret kommer tillbaka snart igen och att jag kan börja använda skorna! Ni hittar skorna här! (annonslänk)

Idag hämtade vi Wilda, hon opererade ju knät. Hon mår bra! Men har väldigt ont och är svullen. Nu gäller det bara att hålla henne lugn hela tiden, göra övningarna veterinären visade oss, massera henne, hålla såret rent och torrt och efter ca 2 månader så ska hon vara bra men hon kommer inte vara hundra förrän om ca 6 månader. Vi ska tillbaka om 6 veckor och röntga henne också. Tycker så synd om henne! Hon fattar ju ingenting och är van vid att få hoppa upp i soffan och liknande men det får hon inte göra nu och sen har hon förmodligen ondare nu än innan och förstår väl inte riktigt varför. Men, det kommer ju bli bättre och hon får smärtstillande!

Likes

Comments

Jag har alltid varit smal. Jag har alltid fått höra hur smal jag är. Under en period så hade jag ätstörningar och gick ner i vikt och när jag började ta mig ur det där beteendet så vart jag sjuk (njursten) och tappade massa vikt igen. Jag är ca 1.73-1.75 cm lång och när jag var som smalast så vägde jag ca 45 kg. Många kommenterade detta negativt. Om jag la upp en bikinibild på bloggen/instagram fick jag kommentarer där det stod att jag som är sådär smal inte borde lägga ut såna bilder då det ger skev kroppsbild till yngre - "för man ska inte se ut så som jag såg ut". Jag fick också kommentarer där det stod att jag var äckligt smal, att jag inte var fin, att killar gillar kött och inte ben och folk ojade sig över mina utstickande höftben och revben. Jag fick inte bara kommentarer och pikar på nätet utan även av familj och vänner. Det anses ju vara mer okej att pika och kommentera en smal kropp negativt än en tjock kropp. Varför? Jo, för att vi lever i ett samhälle med smalhets.

Skinnyshaming finns inte. Folk som påstår att det visst finns förstår nog inte innebörden av fatshaming. När man pratar om smalhetsprivilegier och om smala kroppar så är det många som menar att definitionen av smal är smal. Att den inte lämnar utrymme för variation (vilket den visst gör). Man duger bara om man är smal, men inte om man är "för" smal. Och ja, till en viss del stämmer det. Är man väldigt smal så får man ofta pikar och frågor ifall man är ätstörd, men du är fortfarande privilegierad och samhället accepterar din kropp mer än en tjock kropp - det är skillnaden.

Du kan gå in i vilken klädbutik du vill och hitta plagg som passar dig, medans en som är tjock knappt har något utbud av kläder. Modellerna du ser är smala. Du kan gå och gymma utan att få lika dömande blickar som en som är tjock skulle få. Du kan gå in på ett snabbmatsställe och äta utan att få lika dömande blickar som en som är tjock skulle få. Det finns inget negativt med att säga att någon är smal men ordet "tjock" är sjukt tabubelagt och helst vill man ju inte kalla någon för "tjock" utan hellre säger man "överviktig/mullig", för "tjock" är ju något negativt. Öppnar du en tidning finns det minst en artikel om hur du får en platt mage, hur du går ner i vikt snabbast och hur "Anna" gick ner 45 kg på bara några månader - du får aldrig läsa om hur smala personer har gått upp i vikt. Att vara tjock är något negativt, vill man såra någon så kan man säga att personen är tjock även till personer som inte är det - man vet att det biter ändå då det är så himla no no att vara tjock.

Även fast du får utstå pikar och negativa kommentarer så är du inte lika utsatt som en tjock. Fatshaming finns, skinnyshaming finns inte. Fatshaming är så mycket mer än pikar och negativa kommentarer.

Likes

Comments

Jag har haft såna vårfeelings och verkligen trott att våren snart är här, men nope, idag kom det snö såklart. Det är ju fortfarande bara februari, men ändå!

Imorse lämnade vi Wilda hos veterinären och får hämta henne imorgon på för/eftermiddagen då det vart operation ändå. Vet inte ifall korsbandet bara var skadat eller ifall det var helt av men det får vi veta imorgon. Det värsta är att hon trots allt bara är 1 år gammal och är väldigt valpig fortfarande - dvs busar mycket och hoppar och läkningstiden är 6 månader?! Det kommer inte bli lätt att hålla henne lugn men det måste vi för annars var operationen förgäves. Sen kommer hon få gå på rehab också, kommer bli en massa jobb.. Imorgon ska jag till kiropraktorn också och hon knäcker min rygg och ska göra det några gånger till. Det gör inte ont, men det är sjukt obehagligt, heh..

Likes

Comments

Min sociala fobi började smyga sig på i 6an och var som värst under 8an-9an. Det var inte förrän år 2014 som jag fick mina diagnoser, bland annat social fobi. Jag hade ingen aning om att jag hade social fobi och därför mådde jag extra dåligt då jag undrade vad det var för "fel" på mig. Jag tappade mycket vänner under den perioden. För att jag alltid hade ursäkter till att inte kunna ses. Det var inte så att jag inte ville, för jag ville, men det var så jobbigt för mig att gå utanför dörren. Det var en kamp att ta sig till skolan varje dag och att ens vara i skolan. Idrotten var värst. För har man social fobi är man rädd för att hamna i situationer med andra människor där man riskerar att känna sig bortgjord, dra till sig uppmärksamhet eller känna sig granskad och idrotten var en sån situation. Därför var jag nästan alltid "sjuk". Sen hade jag extremt dåligt självförtroende. Det var så pass illa att jag mådde dåligt när jag såg mig själv i spegeln. Jag tog aldrig bilder på mig själv eller ville vara med på bilder och det där sitter fortfarande kvar. Jag är inte lika kameraskygg nu som då, men fortfarande kameraskygg. Eftersom jag hade så dåligt självförtroende och tyckte att jag var det fulaste som fanns så kände jag mig granskad hela tiden. Även av min familj. Jag tänkte att varenda människa som såg mig granskade mig och tänkte på hur ful och äcklig jag var. Så hade jag det varje dag, till och med i hemmet, under 8an till gymnasiet. Men som värst var det under 8an-9an. När jag var ute och gick med hunden och såg att jag skulle möta någon kollade jag efter en annan väg i panik för att det var så jobbigt att möta andra människor.

Jag har fortfarande social fobi och ibland känns det som att jag aldrig kommer bli av med skiten och att jag inte kommit någonstans eller gjort några framsteg. Men när jag tänker tillbaka så inser jag hur långt jag kommit. Det är fortfarande en bit kvar. Jag har jättesvårt för att prata i telefon t.ex, men förut kunde jag knappt svara när mina föräldrar ringde vilket jag kan idag. Idag kan jag åka buss helt själv fram och tillbaka när jag ska fixa naglarna. Det är ingen lång bussresa, men ändå. För 2 år sen hade jag aldrig fixat det. Det är jättejobbigt, men jag klarar det! Jag reflekterar knappt över att jag möter människor när jag är ute med hundarna idag - nån enstaka gång kanske när jag känner att jag har en fuldag. Jag har inga problem med att prata med t.ex läkare eller gå fram och anmäla mig på vårdcentralen. Förut sa jag i princip ingenting. Det var mina föräldrar som fick prata åt mig så dom var alltid tvungna att följa med. Jag kan hämta ut paket helt själv, betala i kassan, gå i en affär utan att få en panikattack.. Även om det mesta fortfarande är väldigt jobbigt så klarar jag det, förut klarade jag det inte ens. Jag har brutit många av mina undvikande beteenden som man får när man har social fobi (t.ex tar en annan väg om man ser att man ska möta någon) och jag har kommit mycket längre än vad jag trott.

Det är viktigt att tänka tillbaka och jämföra sig själv med sig själv. För det är då man ser vilka framsteg man gjort. Jag är dålig på att göra det, men jag måste börja göra det. Det är även viktigt att berömma sig själv och inse att ingenting är omöjligt - men vissa saker tar lite längre tid bara. Spelar ingen roll om det är social fobi, ångest, depression, självskadebeteende, ätstörningar osv. Minsta lilla framsteg man gör ska man berömma!

Likes

Comments

Jag la ut min spegel på blocket igår och redan idag kom en tjej och köpte den! Så jag drog med mig min pappa till IKEA direkt efter för att köpa en ny spegel. Den andra spegeln var superfin, men lite liten enligt min smak. Den var ca 1.63-1.68 cm hög så jag var tvungen att ha den på väggen eftersom jag är 1.75 cm och helst ville jag ha en spegel som stod lutad mot väggen men just då hittade jag ingen stor spegel för ett rimligt pris så jag har fått ha den där spegeln i ca 1 år. Men igår av en slump gick jag in på IKEA's hemsida för att kolla på speglar och hittade den här. Gigantisk är den! 1.96 cm hög. Hovet heter den ifall någon undrar. Jag är toknöjd!

Likes

Comments

Instagram@milinase