Header

Jag fick hem min jeansjacka idag, KOLLA HUR SNYGG?! Länk till den finns några inlägg ner! Jag fick hem skorna också, men ska faktiskt skicka tillbaka dem. Skorna var inte alls lika snygga i verkligheten.

Idag gick jag upp redan vid 08 för att ta blodprov, tror det vart 5 rör. Usch. Jag hatar verkligen blodprov. Det är inte själva nålen jag är rädd för, tycker bara det är obehagligt att nån tar mitt blod och det känns ju som att det tar evigheter. Efter det köpte jag hem väggfärg och målade den mönstrade väggen ni ser på bilden. Jag har den tapeten på kortväggen och satte den även på underdelen av långsidan som ni som sagt ser, ångrade mig väldigt mycket men har inte tagit tag i det förrän nu. Det vart för mycket tycker jag, plus att ljuset blir väldigt ojämnt när jag ska ta bild till instagram. Ser fläckigt ut ibland. Så nu är den väggen helt vit!

Sjukt att det är nyårsafton imorgon förresten.. Vad ska ni göra? Jag ska bara vara hemma, Freja blir så rädd av fyrverkerierna. Det blir min familj, jag och sen kommer nog min mormor också!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks

Kan inte komma över fishnet tights trenden. Tycker det är så snyggt. Det kan piffa upp vilken outfit som helst! Men sen finns det ju vissa trender som jag inte är lika hype över och som jag hoppas dör ut under 2017. Vilka trender hoppas ni stannar kvar 2017 och vilka trender hoppas ni försvinner? Här är min lista!

Hoppas stannar kvar:

Sweat dresses
Ett Två Tre

Chokers
Ett Två Tre

Cropped hoodies/sweatshirts
Ett Två Tre

Hoppas försvinner:

Snörade toppar
Ett Två Tre

Sidenklänningar
Ett Två Tre

Faux fur (och äkta fur såklart!!)
Ett Två Tre

Likes

Comments

Idag kom min iPhone 7 plus äntligen. Jag har väntat i över en månad. Än så länge är jag sjukt nöjd! Jag trodde att jag skulle tycka att den var något för stor, men vänja mig. Fast jag tycker inte den är för stor. Den ligger väldigt skönt i handen! (Svårt att ta det där seriöst om man är lika dirty minded som jag haha..)

Likes

Comments

Innehåller annonslänkar

Skorna hittar ni här

Zalando har börjat sin rea och dom har bland annat 20% rabatt på dom här skorna. Såå snygga. Speciellt dom vita, jag klickade faktiskt hem dom. Julklapp till mig själv! Jag har ett par "vita" vanliga air force som inte är så vita längre, så jag behöver ett till par vita - och dom kommer jag inte använda när jag ska gå promenad med hundarna om vi säger så.

Likes

Comments

OM MIG OCH MINA DIAGNOSER

Kan du inte berätta lite kort om dig/dina diagnoser för oss som är ganska nya läsare?
Det jag kan börja att berätta är att jag hatar att berätta om mig själv haha.. Tycker det är svårt och sen är varken jag eller mitt liv särskilt intressant. Men jag är 21 år gammal, bor fortfarande hemma tillsammans med mina föräldrar och min lillebror, är vegetarian, har en dogo canario tik på 6 år och sen har min mamma en olde english bulldog på 1 år. Man kan säga att jag är sjukskriven för tillfället och det är väl egentligen en ganska lång historia. Men bland annat pga njurstenssjukdom, överbelastad ryggmuskel pga skolios, social fobi och panikångest. Jag fick mina diagnoser augusti 2014 vilket är ADD, asperger, social fobi och panikångest. Sen har jag även emetofobi vilket är en fobi för att spy. Jag har väldigt mycket att ta tag i, vet knappt vart jag ska börja. Men körkort är prio 1, sen måste jag gå sjukgymnastik för mig rygg och göra lite behandlingar med den, njursten lär jag få leva med då läkarna inte hittar något fel, sen blir det KBT för min sociala fobi och panikångest och när jag tagit tag i all min skit så ska jag börja kolla utbildningar, vad som krävs för att komma in och liknande till psykologiprogrammet då jag vill bli psykolog för ungdomar! Som person är jag väldigt sprallig, har mycket energi. Jag är bestämd och envis och kan ha ett väldigt hett temperament och humörsvängningar. Jag är ganska reserverad i grupper och med nya människor. Sen är jag en bra lyssnare, jag får ofta höra att jag borde bli detektiv eller jobba inom polisen då jag lägger märke till allt och är väldigt duktig på att klura ut saker och hitta info om folk. Jag är en bra människokännare och gillar att hjälpa andra!

Jag undrar, vad är den underliggande rädslan bakom (din ) emetofobi? Jag menar, social fobi brukar innebära att man är rädd att göra bort sig, och höjdskräck, att man ær rädd att falla. Vad med spy är en så rädd för? Tack før en bra blogg!
Det är just det som gör mig rädd, ATT spy och när jag mår illa får jag inte bara panikångest utan jag drabbas av panik och tror att jag ska dö typ. Såhär står det om man googlar: "Exakt vad man är rädd för kan variera, och det kan t.ex. vara att själv kräkas, att se andra kräkas eller att kräkas bland andra människor. Personer med emetofobi använder sig av särskilda beteenden, s.k. säkerhetsbeteenden, i syfte att minska risken för att hamna i en fruktad situation. Det kan t.ex. handla om att använda handsprit, ta läkemedel, ta reda på om andra är sjuka, alltid ha med sig en påse eller se till att ha sällskap. De flesta har också ett aktivt undvikande av vissa föremål eller situationer som skulle kunna utlösa rädslan. Det kan vara att man undviker t.ex. viss mat, alkohol, personer som varit sjuka, offentliga toaletter, sjukvården, särskilda platser, kollektivtrafik eller graviditet. För att man ska kunna få diagnosen emetofobi behöver rädslan vara överdriven, ihållande (6 månader eller längre) och leda till en funktionsnedsättning socialt, i arbete eller andra viktiga livsområden."

Såhär såg mina händer ut och ännu värre, när mitt ex vart magsjuk hemma hos mig

Hur påverkar din sociala fobi ditt liv, alltså hur det begränsar dig osv?
Den begränsar hela mitt vardagsliv, egentligen hela mitt liv. Jag kan inte träffa folk, gå och handla, ringa telefonsamtal, göra ärenden och liknande så som andra kan.

Hur påverkar dina diagnoser ditt liv?
Hur min sociala fobi och emetofobi påverkar mig har jag ju svarat på. Men hur min ADD och asperger påverkar mitt liv är svårt att svara på då det helt beror på sammanhang och situation. Sen vet ju inte jag något annat heller, så jag har liksom inget att jämföra med. Men det är väl att jag har svårt att koncentrera mig, jag fungerar inte alltid eller beter mig så som man förväntas att man ska göra, osv.

När fick du dina diagnoser?
Augusti 2014!

Vill du inte gå nagelutbildning längre?
Både ja och nej. Jag skulle kunna ha det som en hobby, men att jobba som nagelteknolog tror inte jag är något för mig. Jag skulle tröttna ganska fort och utbildningen är inte direkt gratis om vi säger så. Så, jag satsar på att bli psykolog istället!

Hur firade du jul när du var liten? Har det förändrats något?
När jag var liten hade vi nästan alltid knytis med släkten hos oss då vi bodde i en ganska stor villa. Men nu är det mycket mer splittrat.

Kollar du på SKAM?
Nej, men jag funderar på att göra det!

Köper du julklappar i god tid eller i sista minuten?
I god tid!

Hur fick du till hårfärgen du har på fotona?
Jag använde bara en silverinpackning för att få bort alla gula toner.

BLOGGEN

Jag undrar hur länge du har bloggat? och om det är något du stör dig på inom bloggvärlden?
Jag har bloggat sen 2012-2013 tror jag! Nja, det finns ju massa dåligheter i media överlag, inte bara just i bloggvärlden. Kommer inte på något specifikt!

Har ett byte av portal påverkat din blogg? Hur isåfall?
Nix! Eller, jag tjänar pengar på min blogg nu och jag tycker det är roligare att blogga på den här portalen måste jag säga. Men inget min blogg har påverkats av!

Varför bytte du bloggportal?
Jag ville börja om helt och hållet och istället för att radera den bloggen så låste jag den och flyttade till en annan bloggportal då det kändes enklast och ännu mer som en nystart. Sen hade jag tröttnat ganska mycket på blogg.se också!

Hur mycket tjänar du på din blogg?
Det beror helt på hur många sidvisningar jag har, hur mycket jag uppdaterar och hur många annonsinlägg jag gör!

KÄRLEK OCH RELATIONER

Läser J din blogg?
Jag har ingen aning och jag förstår inte heller vad det spelar för roll?

Har du och J någon kontakt?
Nej, vi har ingen kontakt. Fick fler frågor om honom som jag valde att radera. Han är inte en del av mitt liv längre. Vad han gör nu har varken jag eller ni med att göra. Jag kan förstå att många av er är nyfikna eftersom ni kanske hängt med från början. Men livet går vidare och han är inte en del av det längre - skulle uppskatta om ni respekterade det och också går vidare!

Har du tinder?
Ja, jag har tinder haha.

Känner du dig sexuellt frustrerad nu när du är singel och va van vid att kunna ligga när du ville?
Nja, det skulle jag inte påstå! Så länge har jag ju inte varit singel heller.

Skulle du kunna ha ett ONS?
Det beror på situation. Jag skulle inte kunna planera ett ONS, känns lite stelt. Men skulle det hända oplanerat så.

ÖVRIGT

Vad tycker du om det här med kläindustrin? Det blir ju mer o mer omtalat att produkter från industrin innebär lidande för människor och miljö. Tyvärr bidrar konsumtion av fast-fashion kläder till just detta :/ Undrar vad du tycker om det
Jag är faktiskt inte speciellt insatt i det där. Så kan inte riktigt yttra mig kring den frågan!

Har du några tips för hur att engagera sig för djurrätt? Förutom just att bli vegan, har du några enkla tips på vardagsaktivism för oss som är trötta på hela köttnormen?
Stå upp för djuren och informera folk helt enkelt! Men sen tycker inte jag att det är rätt att läxa upp köttätare bara sådär. Det ger bara motsatt effekt tror jag. Men när man får frågan om varför man inte äter kött eller en dryg sarkastisk kommentar så är det inte mer än rätt att berätta för köttätarna vad det är dem faktiskt bidrar till och vart deras mat faktiskt kommer ifrån, hur industrin påverkar miljön och allt sånt där! Jag brukar även skänka en slant till djurens rätt då och då!

Min fråga är väl helt enkelt om du har något tips på hur man hanterar människor, och pratar med människor som är fler än en? Jag vet inte om jag har social fobi, men det värsta jag vet är grupper med människor som jag ska socialisera mig med och nu under nyårsafton ska jag göra det. Dessutom med många människor jag aldrig träffat. Jag vet inte om du har något tips, men om du har något tackar jag inte nej.
Tyvärr så har jag inte det, jag har samma problem själv! Tycker sånt är jättejobbigt, även fast jag känner människorna. Jag blir extremt obekväm och osäker i såna situationer..

Vad har varit den/dom största förändringarna under 2016?
Det var nog att lämna mitt förhållande. Från att höras av varje dag, träffas regelbundet och alltid ha någon vid ens sida i 2 års tid till att allt det där försvinner på en dag vart en väldigt stor och jobbig förändring! Men jag ångrar ingenting.

Skulle du bo där det var vinter året om eller skulle du hellre bo i ständig sommar?
Sommar!

Vilken högtid tycker du bäst om?
Jag gillar faktiskt inga högtider alls, men måste jag välja så väljer jag nog julen.

Om du fick vara en man för en dag och nämna tre saker, vad skulle göra då?
Jag antar att du menar vilka 3 saker jag skulle göra om jag var en man för en dag? Det enda jag kan komma på är att jag skulle ha sex haha..

Vad är godast; godis eller kakor/fikabröd?
Choklad är väl godis? Så, godis!

Likes

Comments

Min favoritbutik just nu är nog faktiskt Missguided! Jag har beställt där ifrån flera gånger och blir alltid lika nöjd. Storlekarna är true to size, gratis frakt och snabb leverans för att vara en utländsk sida! Här har ni mina favoriter just nu! Jag klickade hem jeansjackan idag och har även båda sweatshirtklänningarna!

Om ni anger Milina Björkman i fältet "been referred by a friend" får ni ca 60 kr att handla för! Klicka på "discount codes" i kassan och sen på "been referred by a friend" och skriv Milina Björkman!

Likes

Comments

2016 börjar närma sig sitt slut. Det har ju hänt lite förändringar både i livet och med bloggen som ni vet om ni kommer från blogg.se. Den här bloggen är relativt ny. Jag har fått lite nya läsare.. Det får bli en frågestund helt enkelt! Som dem flesta av er vet är jag också ganska öppen som person, så det är bara fråga det ni vill veta om mig, mina diagnoser, min sociala fobi eller emetofobi, panikångesten eller om något helt annat! Men frågor om drömresemål, favoritfärg/mat, vart jag ser mig själv om 5-10 år har jag svarat på tusen gånger och jag har aldrig något nyårslöfte så skippa gärna dem frågorna haha!

Likes

Comments

Innehåller annonslänkar

Jag älskar dem här skalen från madlady. Inte bara för att dem är sjukt snygga utan också för att för varje sålt skal går 15 kr till bekämpning av bröstcancer! Just nu är det 10-30% rabatt också! Funderar på att klicka hem första skalet och pimpa min iPhone 7 plus med sen när den kommer! Jag beställde den för ca 4 veckor sen, men det var 5-7 veckors väntetid och snart är det ju jul så jag lär nog få vänta några veckor till tyvärr.. Förresten. Har ni sett att Mario kommit till iPhone? Jag såg redan i oktober att Mario skulle komma och var såååå taggad. Men det är bara 3 banor som är gratis, resten kostar. Dock köpte jag alla banor hehe.. Om det var värt pengarna? Nja. 30-50 kr hade räckt.

Likes

Comments

Snapchat: milinase


Bara för att ha något att uppdatera bloggen med så svarar jag på en till sån här frågelista!

När mår du som bäst?
Det är svårt att svara på, finns mycket som kan få mig att må bra. Men när jag somnat i tid och vaknar i tid, dvs inte sover bort hela dagen och vaknar glad. Man känner redan när man slår upp ögonen att det kommer bli en bra dag. Sen mår jag ganska så bra när jag beställt något och när en avi eller ett paket ligger i brevlådan - materialist javisst.

Hur många har du haft sex med?
Jag har legat med 2.

Vad tänder du på hos killar?
Utseendemässigt så älskar jag långa killar, dem får mer än gärna vara 1.95-2 meter! Men sen är mycket tatueringar väldigt snyggt också. Jag har liksom ingen specifik typ när det kommer till utseendet. Förut drogs jag nästan bara till mörka killar. Men ja, långa och tatuerade killar är mums och även killar som klär sig snyggt och har intresse för kläder. Men jag dras också till självsäkra killar som tar för sig och är oblyga, är trygga, skämtsamma och bjuder på dig själv!

Har du någonsin trott att du varit med barn?
För många gånger.. Vet inte hur många graviditetstester jag tagit. Men det är bara för att jag har typiska grav-symptomer som kan komma 2 veckor innan mens ibland.

Vad är det första du kollar på hos en kille?
Längden är det jag lägger märke till först, sen är det klädstilen och ögonen!

Hur ofta dricker du?
Extremt sällan. Att supa och festa har aldrig varit min grej. Jag har liksom aldrig gått ut och festat eller ens varit full haha.. Men jag känner inget intresse för det!

När och var förlorade du oskulden?
Jag var 18 år och hade sex med mitt ex. Inte mer spännande än så!

Vad har du för läggning?
Jag har aldrig fått känslor för en tjej eller aldrig kollat in tjejer på det sättet som jag kollar in killar. Men jag är pretty sure på att jag är bisexuell, fast jag dras till "maskulina" tjejer. Sen finner jag faktiskt "kvinnokroppen" mer attraherande också!

Har du lätt för att bli kär?
Nej, det har jag inte.

Är du en öppen och ärlig människa?
Jag skulle säga att jag både är öppen och hemlighetsfull, ärlig är jag absolut! Nästan lite för ärlig ibland faktiskt.

Är utseende viktigt för dig?
Det beror ju på i vilket sammanhang. Jag är iallafall rätt ytlig och kritisk när det kommer till mitt egna utseende och när det kommer till "att välja partner" så går jag absolut inte bara på utseendet - men det spelar ändå roll för mig då jag tycker det är viktigt att känna mig attraherad av min partner.

Likes

Comments

Före/efter. Ganska glad över att det finns så bra redigerings appar när ens rum i princip är gult!

Det här med att ställa tillbaka dygnet går sådär.. Därför blir bloggen lidande också då jag inte kommer på något material, är bara allmänt seg och opepp. Jag var hos läkaren igår iallafall och ska tillbaka nästa vecka för blodprov då jag ska kolla mina njurvärden och lite så - men vi kom fram till att det inte är någon idé att skicka mig på en ny njurstensutredning eftersom jag gått på minst 4 såna och de hittar inget fel på mig. Jag får helt enkelt leva med att jag får njursten. Största delen av smärtan beror trots allt på en belastad ryggmuskel och att nerverna blir irriterade. Fick remiss till en sjukgymnast så bara hoppas på att ryggen mår bättre av det sen!

Nu ska jag ut i snön med hundarna. Jag har faktiskt börjat uppskatta snö mer nu på senaste. Det är ju ändå väldigt fint med snö, dessutom blir det mycket ljusare ute också! Förresten, vill ni ha mer uppdatering om outfits tycker jag att ni ska följa mig på instagram (milinase) - om ni inte redan gör det!

Likes

Comments

Instagram@milinase